Opleidingsinstituten

Het onderwijs staat op het kruispunt van de arbeidsmarkt. Ten eerste leidt het studenten op en schoolt het werkenden bij of om. Ten tweede zijn de onderwijsinstellingen natuurlijk zelf organisaties met werknemers (o.a. docenten). Joost Seijsener is een ervaren docent en begeleidt studenten bij stage en het afstuderen op mbo- en hbo-niveau.

Gastlessen

Joost verzorgt gastlessen op het snijvlak onderwijs, arbeidsmarkt en (praktijkgericht) onderzoek. Zo verzorgde Joost gastlessen bij Trivium MAVO, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, ROC Twente en de Hogescholen Utrecht en Saxion. Meer weten, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-51006062.

Beter onderwijs maken met de JBMW-aanpak

De onderwijskwaliteit is afhankelijk van de kwaliteit van het docententeam. In het mbo en hbo kan de onderwijskwaliteit zichtbaar, voelbaar en meetbaar verbeterd worden, mits docenten hiertoe het initiatief nemen en houden. Docenten die samenwerken, maken het verschil. Het is om die reden cruciaal dat docenten een actieve rol krijgen in het proces van teamvorming. Welke docent komt erbij of vertrekt bij fluctuerende studentaantallen? Hoe voorkomt u dat docenten "overvraagd" worden? Hoe blijft werkdruk beheersbaar?

Als docent heeft Joost actief beproefd hoe docenten door beter samen te werken de kwaliteit van het onderwijs opmerkelijk kunnen verbeteren. Hij werkte hierin van 2009 - 2016 samen met o.a. Leo Sonneveld en Rob van der Ven onder de noemer Q-StudieSucces. Met de JBMW-aanpak┬« zorgen docenten er zelf voor dat de samenstelling van hun team op een optimale samenwerking is afgestemd. Deze aanpak stelt docenten duurzaam in staat om initiatief te nemen en te houden en pal te gaan staan voor het beste onderwijs. Meer weten, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-51006062