Inspiratieworkshop W&S 3.0 - afgelast vanwege Corona

Een nieuw verhaal over de arbeidsmarkt wordt geloofwaardig verteld door docenten als zij kunnen putten uit eigen ervaring, bijvoorbeeld door een vacature in het team van docenten met de JBMW-aanpak in te vullen.

Breng uw team van docenten op sterkte met de JBMW-aanpak

In de inspiratiesessie komt de inhoud van het e-book extra tot leven omdat u drie onderdelen direct toepast voor uw eigen vacature. Het idee is daarom dat u deelneemt met de voltallige sollicitatiecommissie zijnde: één of twee docenten, een leidinggevende en/of een HR-adviseur/recruiter. Dit kan zijn voor een vacature die direct of later (bijvoorbeeld bij de start van het nieuwe studiejaar) ingevuld moet worden.

 1. Doorleefd profiel: potentieel geschikte kandidaten in het vizier krijgen en de sollicitatiedrempel verlagen
  De eerste oefening is het individueel opschrijven van antwoorden op cruciale vragen (zie p. 31 in het e-book) en het opnemen van een zogeheten videoselfie. Vervolgens wisselen de leden van de sollicitatiecommissie hun antwoorden uit. Dit is de ‘eerste doorleving’. Ter plekke worden afspraken gemaakt voor een ‘tweede doorleving’ (zie p. 32). Dan maken wij een sprong in het proces: hoe borgt u dat er gereageerd wordt op potentiele kandidaten (zie p. 40).
 2. Verdiepingsgesprek: de eerste borg voor toekomstig succesvol functioneren
  In de JBMW-aanpak heet het sollicitatiegesprek, een verdiepingsgesprek. Dit heet zo omdat het eerste goed- of afkeuren al eerder plaatsvindt met de videoselfie en daarmee de sfeer in het gesprek verandert. Wij oefenen het verdiepingsgesprek vanaf het punt dat de kansen en risico’s bijna zijn geïnventariseerd en de stap naar het wegen van deze kansen en risico’s wordt gemaakt. U voert het gesprek als sollicitatiecommissie met een fictieve kandidaat voor de eigen vacature. Ook ‘levert’ uw commissie een fictieve kandidaat zodat u zelf kunt ervaren hoe het is om als kandidaat het JBMW-verdiepingsgesprek mee te maken.
 3. Inwerken: de nieuwe medewerker maakt zelf het plan
  JBMW draait de rollen bij het inwerken radicaal om en legt het initiatief bij de nieuwe medewerker. Dit betekent dat u zelf een helder idee over de uitkomst van het inwerken moet hebben en dat u alle toekomstige collega’s brieft over deze ommezwaai. Tijdens de inspiratiesessie maakt u een groslijst van doelen en een globaal tijdschema. Wij maken tenslotte een kleine uitstap naar fase 4 van de JBMW-aanpak: hoe organiseert u dat in voldoende mate wordt uitgewisseld hoe het (echt) gaat?
 4. Vraag en antwoord
  De JBMW-aanpak omvat tal van aspecten. Gaande de inspiratiesessie komen mogelijk vragen op over andere onderdelen. Er is een half uur gereserveerd om deze zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Waarmee gaat u naar huis na deze inspiratiesessie?

 • De eerste aanzet voor het doorleefde profiel + dichtgetimmerde afspraken dat u onbedoeld geen kandidaten misloopt
 • Een eerste ervaring met het voeren van het verdiepingsgesprek
 • Het ruwe toetsingskader voor het inwerkplan van de nieuwe medewerker
 • Een inkijk in de manier waarop andere docententeams hiermee bezig zijn
 • Antwoord op uw vragen bij het lezen van het e-book of nieuwe vragen tijdens deze inspiratiesessie
 • Eigen ervaring om mee te nemen in uw verhaal richting studenten over de grote mooie-boze arbeidsmarkt.

Praktische informatie

- De workshop duurt van 16 – 20 uur. Halverwege eten wij gezamenlijk een warme maaltijd
- De inspiratieworkshop vindt in principe plaats in Utrecht of Amersfoort op een per auto, fiets en openbaar vervoer bereikbare locatie
- Groepsgrootte: minimaal 4 - 6 personen, maximaal 8 -12 personen. Idealiter zijn er vier verschillende 'sollicitatiecommisies' met elk 2 tot 3 deelnemers bij deze inspiratiesessie
- U investeert € 100,00 per deelnemer. Dit is exclusief 21% btw en exclusief arrangementskosten (zaalhuur, warme maaltijd en consumptie; indicatie € 25,00 per persoon).

   

Of stuur een bericht via whatsapp of sms naar 06-51006062. Een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook.Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een factuur. Deelname is definitief na het voldoen van de factuur. Kosteloos annuleren kan tot 14 dagen voor de inspiratieworkshop. Het is altijd mogelijk dat een andere deelnemer uw plaats inneemt.