Joost Seijsener

De JBMW-aanpak® tot nieuwe standaard van solliciteren in Nederland maken, dat is de missie van JBMW organisatieadvies. JBMW staat voor Just Balance Makes Wise, precies het goede evenwicht.

De strategie van JBMW is vernieuwing van het sollicitatieproces te promoten door kennis over te dragen aan werkgevers, (latent) werkzoekenden en het beroepsonderwijs. Hiervoor deed JBMW praktijkgericht onderzoek.

JBMW organisatieadvies is in 2004 als eenmanszaak opgericht door Joost Seijsener (1969). Hij studeerde in 1992 af bij de Academie Mens Arbeid (AMA) te Deventer en vervolgens in 1996 bij de Universiteit Utrecht als doctorandus Algemene Sociale Wetenschappen. Hij werkte van 1992 tot 2004 als adviseur of manager P&O bij Reaal, IVN, Damastes, GVB en CAOP.

Vanuit JBMW organisatieadvies werkte Joost op interimbasis als HR business partner of projectleider kwaliteitszorg, studentsucces en zelfsturing. Meer recent was hij interim bestuurder en directeur bij Stichting Focus. Tevens was hij interim bestuurder van Helpgewoon Nederland, Tevens was hij teamcoach bij twee werknemerscoöperaties van thuishulpen die waren aangesloten bij Helpgewoon. . 

Ook werkt Joost als (freelance) docent in het hbo. In het studiejaar 2020-2021 begeleidt hij studenten bij de HU (deeltijd-) opleidingen Business IT Management en Human Resource Management met hun (stage-)opdrachten en professionalisering.

Voor enkele referenties zie LinkedIn. Joost is lid van de beroeps­vereniging voor organisatie­kundigen en -adviseurs (Ooa) en is vermeld in het CRKBO-register.